dimecres, 30 de novembre del 2011

Articles de luxe

Avui que hem parlat breument de Càrites, em fa "gràcia" de veure barbaritats com aquesta per comprovar què mal repartit està el món. El primer article s'anomena "Rosa de Leiber" i és una mena de moneder fet amb 1.016 diamants, 1.169 zafirs i 800 turmalines (tot són pedres precioses). Costa 92.000$ (uns 70.000 euros):


El segon article és el moneder o bolso més car del món: es coneix com a "Moneder de diamants 1001 nits". Està fet amb 4.517 diamants: 105 diamants grocs, 56 rosats i 4.356 diamants blancs. Aquest és més caret; si el voleu, us haureu de gastar 2'75 milions d'euros:

Control del reglament de beisbol

He dicidit de fer una prova i canviar el típic control per escrit per un altre per internet. El control l'he creat amb un formulari de Google Docs i per accedir-hi, heu de clicar abaix:

CONTROL DEL REGLAMENT DE BEISBOL

Un cop acabat el control he desactivat l'enllaç i ara no s'hi pot accedir. Us faig saber que m'han arribat tots els formularis contestats i que ja els tinc corregits (!!!!!). Així que no tardareu en saber les notes.

Finestres romàniques

S'anomenen espitlleres i destaquen per ser altes i estretes i es recobrien amb materials com l'alabastre, una mena de guix translúcid. Així es veuen tant des de fora com des de dins:






dimarts, 29 de novembre del 2011

Time-lapse

En aquest vídeo podem fer una volt per diferents llocs en poc temps: està fet en time-lapse, és a dir, accelerant les imatges:



Cracks dels números

Un vídeo de l'APM sobre barbaritats numèriques:

dilluns, 28 de novembre del 2011

Diferència entre l'art romànic i gòtic

Tal i com havíem quedat, us poso algunes de les principals diferències entre les construccions romàniques i les gòtiques:


What's this? (solution)

Em pensava que us costaria més i que hi hauria més varietat de respostes:

Art Romànic i Gòtic

Amb aquests vídeos podreu veure més clarament com eren els edificis dels 2 estils i també les seves característiques principals:



What's this?

Aquest és una mica més exigent que el de la setmana passada:

diumenge, 27 de novembre del 2011

Macroescultura ondulada

Fa uns dies, s'ha inaugurat a la ciutat alemanya d'Hamburg, una escultura que sembla de tot menys això. Bàsicament té forma de muntanya russa i es pot passejar pel seu interior (té 249 esglaons). Fa 20 metres d'alçada, pesa 120 tones i els seus creadors, Ulrich Gerth i Heike Mutter l'han anomenada: "Tiger & Turtle Magic Mountain". Aquí la teniu:


També us poso un parell de vídeos de la nit de la seva inauguració; en el segon vídeo (al final de tot) es veu com és la part que més m'ha cridat l'atenció, la del "looping":


Sortida al Museu Egipci (vídeo)

Ja tinc fet el vídeo de la sortida de divendres. Espero que us agradi!!!

dissabte, 26 de novembre del 2011

Visita al planeta Mart

Avui s'ha llançat la nau espacial Atlas 5 que servirà per portar cap al planeta Mart a un vehicle que s'anomena Curiosity. Serà l'encarregat de, durant 2 anys, recollir mostres i obtindre dades per veure si és viable que s'hi pugui viure allà. A continuació teniu un vídeo on es veu el camí i la manera que aterrarà a Mart. Mireu-lo, perquè és espectacular:


Us ha agradat? Doncs per acabar us convido a fer un passeig per Mart. Cliqueu la imatge per començar la volteta:


Partit de beisbol

Per acabar amb el beisbol, us poso un tros d'un partit:

divendres, 25 de novembre del 2011

Excursió a Barcelona

Us poso alguna de les fotos de la sortida d'avui:

Abu Simbel

Us sona el nom d'Abu Simbel, de la visita d'avui? Us ho ha posat de deures el vostre guia, recordeu? Ha dit que quan arribéssiu, posessiu aquest lloc a internet o que agaféssiu un llibre d'història per veure com és. Com que imagino que no haureu fet cap de les dues coses (per falta de temps, és clar...) ja us en poso jo una imatge i algunes dades:

És un temple que va ser encarregat pel faraó Ramsés II i que destaca per les 4 grans estàtues que trobem a l'entrada. Aquesta part, fa 33 metres d'alt per 38 d'ample i cada estàtua en mesura 20 d'alçada. Totes 4 representen a Ramsés II, assegut en el tron. La que es veu incomplerta és perquè es va trencar a conseqüència d'un terratrèmol.

Entrenament

Si la tanca a l'alçada reglamentària de 1'06 metres us va semblar molt alta i impossible de passar (només apta per a experts, jeje), fixeu-vos en l'entrenament d'un dels millors saltadors d'alçada del món, el suec Stefan Holm:






I aquí el teniu fent la seva feina, que és el salt d'alçada i saltant 2'40 metres:

dijous, 24 de novembre del 2011

Base robada

Us poso una d'aquelles accions que vam comentar de robar una base. Fixeu-vos com el jugador que està a la primera base s'avança una mica i primer el pitcher intenta eliminar-lo. A continuació, quan el pitcher llança la pilota, arrenca a córrer cap a la segona base:

Bats voladors

Alguns volen sencers, altres trencats...






Cursa d'Obstacles

No sé del cert si un dels participant en aquesta cursa de 110 metres tanques ha entès que eren tanques i no obstacles el que tenia al davant. Quin crack!

dimecres, 23 de novembre del 2011

English Theatre

Algunes imatges de la representació en anglès d'avui:

Vist i no vist

Ja que hem fet activitats de velocitat a les classes d'Ed. Física, us poso el vídeo del rècord del món dels 100 metres. Vist i no vist:


La pesta negra

Tal i com hem vist, aquesta malaltia va afectar a gran part de la població europea a mitjans de l segle XIV. Va arribar d'Àsia per via marítima, ja que en aquella època s'utilitzaven molt els vaixells per transportar mercaderies pels diferents països. Per tant, no és d'estranyar que les ciutats amb més mortalitat per aquesta malaltia fossin les ciutats costaneres.

L'enfermetat es produia quan una puça infectada picava a una persona i es va propagar ràpidament quan gent infectada estava en contacte amb altre gent, ja que la malaltia també es propagava per l'aire. Començava amb febre, mal de cap, símptomes de debilitat i al cap de poc apareixien unes taques fosques a la pell, que es produien quan la sang s'acumulava en certes zones.

Un escriptor italià d'aquella època, Bocaccio, escriu en un dels seus llibres:

“¡Oh, cuántos memorables linajes, cuántas opulentas herencias, cuántas célebres riquezas no tuvieron sucesor! ¡Cuántos hombres ilustres, cuántas bellas mujeres, cuántos jóvenes gallardos, a quienes Galeno, Hipócrates o Esculapio hubieran juzgado sanísimos, almorzaron por la mañana con sus parientes, compañeros y amigos, y cenaron por la noche con sus antepasados, en el otro mundo.”

110 metres tanques

Us poso un vídeo d'una cursa de 110 metres tanques, en concret d'una final d'uns Campionats del Món. Fixeu-vos en com estiren la cama per passar les tanques:


dimarts, 22 de novembre del 2011

Fill predilecte

Salta a la vista quin és el fill preferit d'aquest ocell, no?

dilluns, 21 de novembre del 2011

What is it? (solution)

Aquesta és la solució (no era un lloro!!!):


Menjars i begudes preferits

Amb els vostres menjars i begudes preferits, he anat a una pàgina d'internet (www.wordle.net) i he creat un núvol de paraules on la que es veu més gran és la que més vegades sortia i la més petita la que menys. Us poso diferents models, perquè veieu que es poden canviar diferents coses, com el color del fons i de les lletres, la orientació, el tipus de lletra...

MENJARS

BEGUDES

What is it?

Contesteu sense mirar les respostes que han posat els altres, ok?

diumenge, 20 de novembre del 2011

APM - Concursants poc preparats

Un parell de vídeos del programa Alguna Pregunta Més? sobre concursos i concursants poc encertats en les seves respostes:




Vídeo de l'Apadrinament Lector

Aquí teniu un vídeo que he fet amb les fotos de la 2a sessió de l'APS:


dissabte, 19 de novembre del 2011

Salt de llargada

Us poso el vídeo del rècord del món de salt de llargada, que es va fer fa força anys i que es va establir en 8 metres i 95 centímetres. El saltador es diu Mike Powell, dels Estats Units:

divendres, 18 de novembre del 2011

Pitchers i batejadores perilloses

Aquestes són algunes de les conseqüències que passen quan la Berta es posa a fer de pitcher:

I quan la Sheila li toca batejar... el públic del voltant ja tremola i busca refugi per evitar el llançament del seu bat cap endarrera. Alguns no són prou ràpids i els passa això: