Uns altres edificis curiosos. Estan dissenyats per un arquitecte japonès i es troben a Osaka (Japó). Són cases separades i cadascuna s'ha construït representant un nombre; les 4 juntes formen la direcció del lloc: 352E.
M'ha fet gràcia aquest anunci que fa publicitat d'uns auriculars de la marca Bose. Volen transmetre que els seus auriculars "Bose Noise" són els més silenciosos del mercat, de manera que no se sent el soroll del voltant i només sents la música que escoltes:
Un exemple d'una font de disseny original. Es troba a la ciutat de Doha (Qatar) i representa una ostra oberta amb perla incorporada, i ve a simbolitzar la gran producció d'ostres del país.
Les geodes són roques generalment buides per dins on hi creixen cristalls de diferents colors, tamanys i formes. La geoda més gran que existeix es troba al poble de Pulpí, a Almeria i fa ni més ni menys que 9 metres de llarg, 2 d'ample i gairebé 2 d'alçada. Els cristalls que s'hi han format són de guix i n'hi ha que arriben a fer 1 metre (!). Aquí en teniu un esquema de com està formada i alguna imatge:
Us poso un vídeo on surten diferents llocs on hi ha cristalls gegants, entre ells, els de la cova de Pulpí:
Des de fa uns dies, s'ha vist a les costes de Rússia un exemplar adult d'orca albina, molt rara de veure. Calculen que té 16 anys i que la seva aleta dorsal fa uns 2 metres. Aquí la teniu:
Aquest matí hem parlat d'aquest mineral, que es forma a l'interior de la terra i surt amb el magma a l'exterior. Es troba incrustat en roques volcàniques i també en petites bombes volcàniques, que són cristalls de tamany més gran que al sortir amb el magma queden coberts d'una "crosta" de roca volcànica; al seu interior hi ha els cristalls verds clars típics de l'oliví (ja us en portaré una perquè ho veieu). Es pot emprar en joieria, prèviament polit:
També m'ha cridat molt l'atenció aquests olivins que no s'han format a la Terra, sinó que venien incrustats dins d'un meteorit. Les imatges són espectaculars:
Hem parlat que hi ha alguns minerals (pocs) que els podem trobar a la natura en estat líquid, com per exemple el gali (es fon a partir dels 30º), el cesi (es fon als 27º) i el més conegut de tots, el mercuri. Desconeixia la temperatura a la qual se solidifica, i és ... als 39º sota zero!!! Per això sempre el veiem en estat líquid. Si el poséssim en un congelador a aquesta temperatura, veuríem com es torna sòlid. Aquí en teniu unes imatges:
Ja sabeu que de tant en tant m'agrada posar alguna construcció curiosa. La que us poso es troba a Anglaterra i destaca per tenir més de la meitat de la casa sense tocar a terra, com si estigués en equilibri.
Aquesta és l'entrada:
Un parell de vistes generals de la casa:
L'interior:
Fins i tot té un gronxador a la part de sota de la casa!:
Aquí teniu un repàs del dia de Sant Jordi en imatges. Abans de res, agrair també a les mares i pares per regalar-me un llibre dedicat pel mateix autor, que segur que m'agradarà. Moltes gràcies per aquest detall!!!