divendres, 24 de febrer del 2012

Història de Turandot

En el llibre de Taller de Text, la història de Turandot acaba quan Calaf, príncep dels tàrtars, s'enamora de la princesa Turandot només veure-la i es fa evident que està disposat a arriscar la seva vida responent als 3 enigmes que Turandot proposa als seus pretendents per tal de casar-se amb ella, si els encerta. Si s'equivoca, doncs l'espera la mort. Així, fa sonar 3 vegades un gong, que indica que vol resoldre els enigmes proposats per Turandot (si no els heu vist, són a l'entrada de sota d'aquesta).

Calaf, després de pensar un moment, va contestar bé al primer, al segon i també al tercer enigma i va obtenir el dret de casar-se amb Turandot. Però en veure que la princesa no volia casar-se amb ell, per ser un estranger a qui no coneixia, Calaf li va fer una pregunta a Turandot; tenia de temps fins a la sortida del Sol del dia següent per trobar la resposta. Si ella encertava, Calaf deixaria que el matessin; si fallava, es casaria amb ella. Calaf li va preguntar:

- Quin és el meu nom?

Cal dir, que a Calaf, en aquell país, només el coneixia el seu pare (el vell cec a qui va ajudar a aixecar-se) i la noia que acompanyava al seu pare, Liu.

Després de passar-se tota la nit preguntant a tothom de la ciutat (es va prohibir a tothom d'anar a dormir), van saber que Liu sabia el nom d'aquell estranger i la van torturar, però ella no els ho va dir. Finalment, Liu va morir i Calaf va anar a trobar a Turandot per recriminar-li aquella mort d'una persona innocent i va accedir a dir-li a Turandot el seu nom, per tal d'evitar més morts : li va dir que es deia Calaf, fill de Timur.

Al matí, quan Turandot havia de dir la solució de l'enigma, va dir que el nom d'aquell estranger era...AMOR. Amb això, va evitar que el matessin i es va casar amb ell, conmoguda que Calaf estigués disposat a morir per tal que no es matés a ningú més al buscar la solució de l'enigma.

I van viure feliços i van menjar anissos!!!

Us poso un vídeo de l'òpera Turandot, mundialment famosa:

9 comentaris: