dimecres, 21 de setembre del 2011

Dia Mundial de l'Alzheimer


Avui, dia 21 de setembre, és el dia Mundial de l'alzheimer. Aquesta malaltia fa més de 100 anys que es coneix, i va ser un neuròleg alemany (Alois Alzheimer) qui la va detectar per primer cop. Afecta al cervell i més concretament a les connexions entre les neurones, de manera que la informació que hauria d'arribar al cervell ho fa més lentament o no ho fa. Això es tradueix en pèrdues de memòria o dèficits en el llenguatge. Sobretot afecta a persones majors de 65 anys.
Aquesta és una malaltia que no es pot prevenir ni tampoc curar (de moment), tot i que hi ha estudis per crear neurones artificials a partir de cèl·lules mare de la persona afectada, que actuin com si fossin les naturals.


6 comentaris:

  1. La veu del video parla molt rapid me l'he tingut que escoltar varies vegades.Aquesta malaltia no l'ha havia escoltat mai m'ha resultat força interesant.

    ResponElimina
  2. la meva besavia te una malaltia que tambe es incurable i em sembla que es els eimer o almenys es pronuncia aixi.

    ResponElimina
  3. És cert que la que parla en el vídeo va molt depressa i no vocalitza gaire, però com que dura poc es pot veure vàries vegades i així s'acaba entenent.

    ResponElimina
  4. Doncs segur que és alzheimer, Berta. És una malaltia força habitual en les persones grans.

    ResponElimina
  5. que raru es bastant interesant Gracies per posaro joaquim

    ResponElimina
  6. es veritat es molt raro i interassant

    ResponElimina